Gratis Let’s Encrypt beveiliging voor alle Febelnet sites

Internetbeveiliging wordt alsmaar belangrijker, ook voor onze Febelnet klanten.

Bij Bitler doen we dan ook aanhoudende inspanningen om voorloper te zijn (en blijven) in de beveiliging van onze toepassingen. Dat we Febelnet-klanten binnenkort standaard SSL-certificaten aanbieden via Let’s Encrypt, is daar een goede illustratie van.

Iedereen wordt er veiliger -en dus beter- van.

Bitler ssl certificate https

Let’s Encrypt is een beveiligingsdienst die doorverschillende grote IT-bedrijven, zoals Google, Facebook, Cisco en Hewlett Packard Enterprise wordt ondersteund. Via deze dienst worden gratis SSL-certificaten aangeboden. Zo’n SSL-verbinding (afkorting van Secure Socket Layer) biedt een beveiligde verbinding als je een bepaalde website bezoekt. Het zorgt ervoor dat de verbinding tussen de betreffende website en de gebruiker tijdens het surfen wordt versleuteld.

Het is de eigenaar van een website die voor zo’n SSL-certificaat en dus beveiligde verbinding moet zorgen. Vroeger moest zo’n certificaat steeds aangekocht worden. Binnenkort zullen alle Febelnet sites beschikken over een Let’s Encrypt SSL-certificaat. Die encryptie zorgt er dus voor dat elke Febelnet webshop, nog beter beschermd zal zijn.

Hoe gaat dat in zijn werk? In praktijk zorgen we bij Bitler zelf voor een integratie die via onze provisioning de API van Let’s Encrypt aanstuurt. Wij zorgen dus voor de koppeling tussen site en de certificatendienst van Let’s Encrypt. Kortom, u als klant hoeft hiervoor niets te doen.

Met dit standaard aanbod van SSL via Let’s Encrypt spelen we bij Bitler in op recente trends:

  • Enerzijds is er een concrete vraag bij heel wat van onze klanten om het beveiligingsniveauvan hun website, die voor hun business alsmaar belangrijker worden, te verhogen.
  • Daarnaast stellen we vast dat sommige browsers een waarschuwing geven als bepaalde sites geen SSL aanbieden. In dat opzicht is SSL dus stilaan de norm.
  • Ten derde weten wij dat ook SEO of Search Engine Optimization meespeelt. Websites die SSL aanbieden, komen hoger te staan in de ranking van de zoekresultaten bij spelers als Google.
  • Voorts zijn er ook technische drijfveren. We merken dat veel bedrijven overwegen om het nieuwe HTTP/2-protocol te gebruiken voor de communicatie tussen client en webserver. Via HTTP/2 verloopt het dataverkeer tussen courante browsers en uw website efficiënter waardoor je website sneller zal laden en de performance zal verbeteren. De meeste browsers vereisen echter SSL om deze implementatie uit te voeren.

Betekent dat dat wij geen andere SSL-certificaten aanbieden? Zeker niet. We kunnen uw site ook voorzien van Extended Validation SSL-certificaten van Comodo of Symantec.
Die Extended Validation certificaten bieden verschillende voordelen t.o.v. Let’s Encrypt certificaten:

  • De adresbalk zal groen kleuren; dat straalt vertrouwen uit, en meer vertrouwen zorgt voor meer verkoop.
  • De eigenaar van de site wordt gevalideerd en gecontroleerd in het handelsregister en telefoonboek.
  • Er is ondersteuning voor alle browsers en besturingssystemen, ook voor zeer oude versies.

Meer informatie rond andere certificaten ? info@bitler.be