INSTRUCTIEVIDEOS

blacklisting producten

aanpassen layout teamleden

Beheer promoproducten

aanpassen contactblok

aanpassen widget met teamleden

Links naar zoekresultaten

beheer vakantiemodule

beheer vakantiemodule

Google+ pagina en bedrijf claimen


Uw apotheek verifiëren op Google

Business on Maps

Zodra uw verificatie is uitgevoerd, kunnen updates die u doorvoert voor uw lokale bedrijf (zoals contactgegevens, beschrijving, foto’s en openingstijden) worden weergegeven op Google Maps en in andere Google-services.

Voordat u een lokaal bedrijf toevoegt, moet u zorgen dat uw bedrijf:

 • voldoet aan onze richtlijnen,
 • een postadres heeft of op de locatie(s) klanten bedient. Als u een merk, product, organisatie of andere entiteit zonder adres wilt promoten, moet u een merkpagina maken.

I.  Uw bedrijf toevoegen of claimen

Als u uw bedrijfsinformatie wilt toevoegen aan Google, moet u een Google Mijn Bedrijf-vermelding maken (of toegang krijgen tot een pagina als die al bestaat).

Desktop
 1. Ga naar Google Mijn Bedrijf.
  • Nieuw bij Google Mijn Bedrijf? Maak u geen zorgen. U heeft alleen een Google-account nodig. Dat kan hetzelfde zijn als het account dat u gebruikt voor Gmail of Google Drive.
 2. Zoek naar uw bedrijf via de naam en het adres.
  • Merken, organisaties of artiesten moeten deze stappen volgen.
 3. Als uw bedrijf niet wordt weergegeven in het menu, klikt u op Nee, dit zijn niet mijn bedrijven of op Ik heb het bedrijf correct opgegeven. U wordt vervolgens gevraagd wat informatie over uw bedrijf in te voeren. Zorg ervoor dat u een correct en volledig adres invoert en een rechtstreeks telefoonnummer voor uw bedrijf opgeeft.
 4. Klik na het invullen van uw bedrijfsgegevens op Verzenden.
Mobiel
 1. Open de app Google Mijn Bedrijf of ga in uw mobiele browser naar https://business.google.com.
 2. Log in met het Google-account dat u wilt gebruiken om uw bedrijf te beheren.
  • Als dit de eerste keer is dat u een bedrijf aan Google toevoegt, logt u in met het Google-account dat u wilt gebruiken om uw bedrijf te beheren en tikt u vervolgens op Doorgaan.
  • Als u al eerder een bedrijf heeft toegevoegd, tikt u op het menupictogram  en vervolgens op de naam van uw bedrijf. Er wordt nu een lijst met alle vermeldingen in uw account weergegeven. Scrol omlaag op de pagina en kies + Nieuw bedrijf maken.
 3. Geef de bedrijfsnaam en bedrijfsgegevens op en ga akkoord met de Servicevoorwaarden. Tik op Doorgaanwanneer u klaar bent om een vermelding voor uw bedrijf te maken.
  • Als u Google Mijn Bedrijf op een desktopcomputer opent, krijgt u toegang tot geavanceerdere bewerkingsfuncties, waaronder de functie voor het toevoegen van een servicegebied. Meer informatie
 4. Volg de onderstaande stappen om uw bedrijf te verifiëren op uw desktopcomputer of via de mobiele app.

II.  Uw bedrijf verifiëren

Met de verificatieprocedure wordt ervoor gezorgd dat uw bedrijfsinformatie nauwkeurig is en dat alleen u, de bedrijfseigenaar of beheerder, toegang ertoe heeft. Afhankelijk van het type bedrijf dat u beheert, ziet u een of meerdere verificatiemethoden:

Verifiëren per briefkaart

We sturen een briefkaart met een verificatiecode naar het bedrijfsadres dat u heeft opgegeven. Zorg ervoor dat uw adres in overeenstemming is met onze richtlijnen voor het invoeren van adressen. Doorgaans komt de briefkaart binnen 15 dagen aan.Doorgaans komt de briefkaart binnen 14 dagen aan.

Wijzig uw bedrijfsnaam, adres of categorie niet en vraag geen nieuwe code aan terwijl u wacht. Als u dit wel doet, wordt het verificatieproces vertraagd.

Desktop

Als u terugkeert voor verificatie nadat u uw pagina heeft gemaakt, gaat u naar Google Mijn Bedrijf, kiest u het bedrijf dat u wilt verifiëren en klikt u op Nu verifiëren.

 1. Zorg ervoor dat op het aanvraagscherm voor briefkaarten uw adres correct wordt weergegeven. Om de kans te vergroten dat u de briefkaart ontvangt, kunt u ook een Optionele contactnaam opgeven.
 2. Klik op Briefkaart verzenden.
 3. Houd in de gaten of u de briefkaart ontvangt. De kaart moet binnen één of twee weken worden bezorgd.

Wanneer u de briefkaart ontvangt, voert u de verificatiecode online in.

 1. Ga naar Google Mijn Bedrijf en log in.
 2. Klik in uw bedrijfsvermelding op Locatie beheren om naar uw dashboard te gaan.
 3. Klik in de blauwe banner boven aan de pagina op de knop Code invoeren.
 4. Voer de vijfcijferige verificatiecode van uw briefkaart in het veld Code in.
 5. Klik op Verzenden.

Hulp ontvangen als u geen verificatiecode heeft ontvangen of deze kwijt bent.

Mobiel

Als u terugkeert voor verificatie, opent u de app Google Mijn Bedrijf. Kies het bedrijf dat u wilt verifiëren en tik dan opIk heb geen code.

 1. Zorg ervoor dat op het aanvraagscherm voor briefkaarten uw adres correct wordt weergegeven.
 2. Tik op Briefkaart verzenden.
 3. Houd in de gaten of u de briefkaart ontvangt. De kaart moet binnen één of twee weken worden bezorgd.
 4. Wanneer u de briefkaart heeft ontvangen, opent u de app Google Mijn Bedrijf.
 5. Kies het bedrijf dat u wilt verifiëren.
 6. Tik op Code invoeren om de verificatie te voltooien of op Ik heb geen code als u de briefkaart nooit heeft ontvangen.
 7. Nadat u de verificatiecode heeft opgegeven, kan uw bedrijfsinformatie live worden weergegeven op Google-services.
Verifiëren per telefoon (beschikbaar voor bepaalde bedrijven)

Verifiëren per telefoon is niet beschikbaar voor alle bedrijven. Als deze optie niet wordt weergegeven wanneer u uw bedrijf wilt verifiëren, vraagt u via bovenstaande stappen een briefkaart aan.

Desktop

Als u terugkeert voor verificatie nadat u uw pagina heeft gemaakt, gaat u naar Google Mijn Bedrijf, kiest u het bedrijf dat u wilt verifiëren en klikt u op Nu verifiëren.

 1. Zorg ervoor dat u uw zakelijke telefoonnummer direct kunt beantwoorden om uw verificatiecode te ontvangen.
 2. Klik op Verifiëren per telefoon om de code via een automatisch bericht naar uw telefoon te laten versturen.
 3. Voer de code uit het bericht in via uw dashboard.

Mobiel

Als u terugkeert voor verificatie, opent u de app Google Mijn Bedrijf of gaat u naar https://business.google.com en kiest u het bedrijf dat u wilt verifiëren.

 1. Tik op Bel me.
 2. Geef de code uit het bericht op en tik op het pijlpictogram Arrow icon.
 3. Nadat u de code heeft opgegeven, kan uw bedrijfsinformatie live worden weergegeven op Google.
Onmiddellijke verificatie (beschikbaar voor bepaalde bedrijven)

U kunt onmiddellijk worden geverifieerd om uw bedrijf te beheren, als u de website van uw bedrijf al heeft geverifieerd bij Google Search Console.

Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij Google Mijn Bedrijf met hetzelfde account waarmee u uw site heeft geverifieerd bij Search Console. Houd er rekening mee dat bepaalde bedrijfscategorieën mogelijk niet in aanmerking komen voor onmiddellijke verificatie.

Bulkverificatie (beschikbaar voor bedrijven met meer dan tien locaties)

Als u tien of meer locaties van hetzelfde bedrijf beheert, kunt u in aanmerking komen voor bulkverificatie via Google Mijn Bedrijfslocaties. Meer informatie

Nadat uw bedrijf is geverifieerd, wordt u in een banner gevraagd uw informatie te controleren en eventuele laatste wijzigingen aan te brengen. Klik op Klaar met bewerken wanneer u tevreden bent met de ingevoerde informatie.

De bedrijfsnaam kan pas worden aangepast nadat de verificatie is voltooid.