Manuals – stap-voor-stap gidsen – howto’s – nieuwsbrieven

Als actieve Febelnet apotheek krijgt u regelmatig van ons een nieuwsbrief via e-mail. Mocht u er toch eentje gemist hebben, kan u ze hieronder nog eens nalezen:


Hoe uw patiënten laten registreren op uw webshop ?

Download hier de stap-voor-stap handleiding die u kan gebruiken in uw communicatie. Dit document is zowel in Word als PDF-formaat beschikbaar.

Nederlandstalige versie:

PDF-bestand DOWNLOAD  WORD-versie DOWNLOAD

Version Française:

PDF-bestand DOWNLOAD  Version WORD DOWNLOAD


ADMIN-module

Leer aan de hand van onze uitgebreide handleiding alles over de admin-module. Het dashboard waarop een een globaal overzicht krijgt van verkopen, zoektermen,… Maar leer ook hoe u zelf pagina’s kan toevoegen, aanpassen. Toevoegen van links naar externe bronnen, het beheer van foto’s en filmpjes,… Huidige versie:  2.5  – bewerken van de teampagina en efficient foto’s toevoegen

 • 2.4 – hoe verloopt een bestelling geautomatiseerd en via blacklist
 • 2.3 – toevoegen en uploaden van afbeeldingen op uw website
 • 2.2 – beheer van blacklist werd toegevoegd
 • 2.1 – beheer van bestellingen en klanten werden toegevoegd

Nederlandstalige versie:

PDF-versie DOWNLOAD

Version Française:

PDF-versie DOWNLOAD


TIPS & TRICKS SOCIALE MEDIA

Bezoekers op uw website krijgen is lang niet eenvoudig meer. Een website moet er niet enkel mooi en functioneel zijn. Ook technische moet de site volledig geoptimaliseerd zijn voor indexatie via zoekmachines. Voldoende links naar de website zijn ook van groot belang. Tenslotte kan het gebruik van sociale media u enorm en gratis helpen bij het promoten van uw website. Lees er alles over in onze HOW-TO.

HOW-TO 10 TIPS&TRICKS voor hogere scores op social media:  DOWNLOAD

Google+: op het eerste zicht lijkt het misschien niet het interessantste sociaal netwerk. Maar daar vergist u zich in! Google+ is een platform waarop u als bedrijf op aanwezig moet zijn. Een Google+ bedrijfspagina heeft namelijk een positief effect op uw positie in zoekmachineresultaten. Maar hoe maakt u nu een goede Google+ bedrijfspagina?

Maak uw Google+ bedrijfspagina

Om een bedrijfspagina aan te maken, heeft u een Google+ account en een persoonlijk Google+ profiel nodig. Heeft u dit nog niet? Ga dan eerst naar https://plus.google.com en maak een account en een persoonlijk profiel aan. Wanneer u een persoonlijk profiel heeft, ga dan naar uw startpagina en klik op ‘pagina’s‘ in uw menu. Klik dan op de volgende pagina op ‘een pagina maken‘. Dan kunt u kiezen tussen 5 categorieën: lokale onderneming of plaats; product of merk; bedrijf, instituut of organisatie; kunst, ontspanning of sport en overig. Kies hier de categorie die het best aansluit bij uw onderneming. Wanneer u de categorie ‘lokale onderneming of plaats’ selecteert, kunt u het adres van uw onderneming ingeven. Dit kunt u dan verifiëren per telefoon, per sms of met een briefkaart.

Vervolledig uw bedrijfspagina

Voeg eerst en vooral een profielfoto toe aan uw bedrijfspagina. Om uw onderneming een gezicht te geven, kunt u een foto van iemand uit uw team als profielfoto gebruiken. Een andere optie is om uw logo te gebruiken. Plaats ook een omslagfoto online die relevant is voor uw bedrijf. Zorg ervoor dat die de bezoekers van uw pagina aanspreekt door opvallende kleuren of een call to action te gebruiken. Plaats ook alle belangrijke informatie op uw pagina: wie bent u, welk soort bedrijf bent u, wat is uw website en hoe kan de consument u contacteren? Zo is de bezoeker voldoende geïnformeerd. Vergeet zeker niet in het stuk ‘Over’ relevante SEO kernwoorden en links voor uw onderneming te plaatsen. Zo wordt u staat u hoger in de Google-zoekresultaten. Voeg nu al uw klanten, vrienden en kenissen toe aan uw kringen. Met de kringen van Google+ verdeelt u uw contacten onder in verschillende groepen. Wanneer u iets post op uw pagina kunt u selecteren welke kringen dit bericht te zien krijgen. Zo komt uw content steeds bij de juiste doelgroep terecht!

Gebruik de functies van Google+

Post relevante content op Google+. Hoe relevanter uw content voor uw onderneming en kringen, hoe hoger het aantal zoekopdrachten waarin u opduikt. Zorg er ook voor dat u uw content gericht verspreidt.


Genereer hier gratis uw QR-CODES voor uw webshop /Facebook, Google+ pagina’s /

Hier kunt u afbeeldingen uploaden met png,. gif of. jpg extensie. De beste keuze is PNG met alpha transparantie. Het logo wordt ingevoegd in het midden van de Custom-QR-Code.

Uw logo:

QR Code
QR Code
Custom-QR-Code
Custom-QR-Code

QR Code

QR Codes (Quick Response Codes) zijn gecodeerde afbeeldingen, die doormoderne smartphones en tablets met de toebehorende software gelezen kunnen worden.Ze bouwen een brug tussen de echte en de virtuele wereld. Vandaag de dag komt een reclameadvertentie amper weg, zonder deze code te gebruiken. Door middel van een scan wordt de lezer via een website directdoorgelinkt naar een productvideo of downloadlink in de App-store en ontvangt meteen verdere informatie of de gewenste inhoud, zonder dat deze een link moet intypen. Complete visitekaartjes kunnen zo binnen enkele seconden geïmporteerd worden. Ook kant-en-klare en geadresseerde e-mails en sms'jes of vrije tekstboodschappen, kunnen op deze wijze overgedragen worden. Het spectrum praktische toepassingenis enorm, waardoor het belang van QR Codes blijft groeien.

Custom-QR-Code

Wij bieden u de mogelijkheid, uw QR Codes te individualiseren met uw logo, een foto, smiley of een korte reclametekst in het midden. Hierdoor creëert u een herkenningswaarde en geeft u de code een persoonlijke touch. Op deze wijze onderscheidt u zich van andere adverteerders.

Uw afbeelding wordt in het midden geplaatst en mag maximaal 30% van het totaal in beslag nemen. Iets minder is overigens sowieso aan te bevelen, zodat ook oudere scanners deze kunnen lezen.

U kunt uw logo als PNG, GIF en als JPG uploaden. Wij bevelen PNG aan, omdat u dan een alfa-kanaal voor transparantie kunt aanmaken. De grootte van het logo kunt u via een schuifregelaar aanpassen. U dient in ieder geval direct aan een monitor met een smartphone te testen of de gegenereerde code nog werkt of dat er al teveel beeldinhouden bedekt zijn.

Het gebruik van de Custom-QR-Codes zijn licentievrij en gratis. Alle hier gegenereerde Custom-QR-Codes kunt u gratis voor zowel privé of zakelijke doeleinden als om te printen gebruiken.

 QR Code Generator 4 All 
Tekst:
1000 tekens over

QR Code Info
Grootte: 200 px
Rand: 0 px
Voorgrondkleur:
Achtergrondkleur:
Privé en commercieel gebruik en afdrukken zijn toegestaan.
"QR Code" is een gedeponeerd handelsmerk van DENSO WAVE INCORPORATED.

INSTRUCTIEVIDEOS

blacklisting producten

aanpassen layout teamleden

Beheer promoproducten

aanpassen contactblok

aanpassen widget met teamleden

Links naar zoekresultaten

beheer vakantiemodule

beheer vakantiemodule

Google+ pagina en bedrijf claimen


Uw apotheek verifiëren op Google

Business on Maps

Zodra uw verificatie is uitgevoerd, kunnen updates die u doorvoert voor uw lokale bedrijf (zoals contactgegevens, beschrijving, foto’s en openingstijden) worden weergegeven op Google Maps en in andere Google-services.

Voordat u een lokaal bedrijf toevoegt, moet u zorgen dat uw bedrijf:

 • voldoet aan onze richtlijnen,
 • een postadres heeft of op de locatie(s) klanten bedient. Als u een merk, product, organisatie of andere entiteit zonder adres wilt promoten, moet u een merkpagina maken.

I.  Uw bedrijf toevoegen of claimen

Als u uw bedrijfsinformatie wilt toevoegen aan Google, moet u een Google Mijn Bedrijf-vermelding maken (of toegang krijgen tot een pagina als die al bestaat).

Desktop
 1. Ga naar Google Mijn Bedrijf.
  • Nieuw bij Google Mijn Bedrijf? Maak u geen zorgen. U heeft alleen een Google-account nodig. Dat kan hetzelfde zijn als het account dat u gebruikt voor Gmail of Google Drive.
 2. Zoek naar uw bedrijf via de naam en het adres.
  • Merken, organisaties of artiesten moeten deze stappen volgen.
 3. Als uw bedrijf niet wordt weergegeven in het menu, klikt u op Nee, dit zijn niet mijn bedrijven of op Ik heb het bedrijf correct opgegeven. U wordt vervolgens gevraagd wat informatie over uw bedrijf in te voeren. Zorg ervoor dat u een correct en volledig adres invoert en een rechtstreeks telefoonnummer voor uw bedrijf opgeeft.
 4. Klik na het invullen van uw bedrijfsgegevens op Verzenden.
Mobiel
 1. Open de app Google Mijn Bedrijf of ga in uw mobiele browser naar https://business.google.com.
 2. Log in met het Google-account dat u wilt gebruiken om uw bedrijf te beheren.
  • Als dit de eerste keer is dat u een bedrijf aan Google toevoegt, logt u in met het Google-account dat u wilt gebruiken om uw bedrijf te beheren en tikt u vervolgens op Doorgaan.
  • Als u al eerder een bedrijf heeft toegevoegd, tikt u op het menupictogram  en vervolgens op de naam van uw bedrijf. Er wordt nu een lijst met alle vermeldingen in uw account weergegeven. Scrol omlaag op de pagina en kies + Nieuw bedrijf maken.
 3. Geef de bedrijfsnaam en bedrijfsgegevens op en ga akkoord met de Servicevoorwaarden. Tik op Doorgaanwanneer u klaar bent om een vermelding voor uw bedrijf te maken.
  • Als u Google Mijn Bedrijf op een desktopcomputer opent, krijgt u toegang tot geavanceerdere bewerkingsfuncties, waaronder de functie voor het toevoegen van een servicegebied. Meer informatie
 4. Volg de onderstaande stappen om uw bedrijf te verifiëren op uw desktopcomputer of via de mobiele app.

II.  Uw bedrijf verifiëren

Met de verificatieprocedure wordt ervoor gezorgd dat uw bedrijfsinformatie nauwkeurig is en dat alleen u, de bedrijfseigenaar of beheerder, toegang ertoe heeft. Afhankelijk van het type bedrijf dat u beheert, ziet u een of meerdere verificatiemethoden:

Verifiëren per briefkaart

We sturen een briefkaart met een verificatiecode naar het bedrijfsadres dat u heeft opgegeven. Zorg ervoor dat uw adres in overeenstemming is met onze richtlijnen voor het invoeren van adressen. Doorgaans komt de briefkaart binnen 15 dagen aan.Doorgaans komt de briefkaart binnen 14 dagen aan.

Wijzig uw bedrijfsnaam, adres of categorie niet en vraag geen nieuwe code aan terwijl u wacht. Als u dit wel doet, wordt het verificatieproces vertraagd.

Desktop

Als u terugkeert voor verificatie nadat u uw pagina heeft gemaakt, gaat u naar Google Mijn Bedrijf, kiest u het bedrijf dat u wilt verifiëren en klikt u op Nu verifiëren.

 1. Zorg ervoor dat op het aanvraagscherm voor briefkaarten uw adres correct wordt weergegeven. Om de kans te vergroten dat u de briefkaart ontvangt, kunt u ook een Optionele contactnaam opgeven.
 2. Klik op Briefkaart verzenden.
 3. Houd in de gaten of u de briefkaart ontvangt. De kaart moet binnen één of twee weken worden bezorgd.

Wanneer u de briefkaart ontvangt, voert u de verificatiecode online in.

 1. Ga naar Google Mijn Bedrijf en log in.
 2. Klik in uw bedrijfsvermelding op Locatie beheren om naar uw dashboard te gaan.
 3. Klik in de blauwe banner boven aan de pagina op de knop Code invoeren.
 4. Voer de vijfcijferige verificatiecode van uw briefkaart in het veld Code in.
 5. Klik op Verzenden.

Hulp ontvangen als u geen verificatiecode heeft ontvangen of deze kwijt bent.

Mobiel

Als u terugkeert voor verificatie, opent u de app Google Mijn Bedrijf. Kies het bedrijf dat u wilt verifiëren en tik dan opIk heb geen code.

 1. Zorg ervoor dat op het aanvraagscherm voor briefkaarten uw adres correct wordt weergegeven.
 2. Tik op Briefkaart verzenden.
 3. Houd in de gaten of u de briefkaart ontvangt. De kaart moet binnen één of twee weken worden bezorgd.
 4. Wanneer u de briefkaart heeft ontvangen, opent u de app Google Mijn Bedrijf.
 5. Kies het bedrijf dat u wilt verifiëren.
 6. Tik op Code invoeren om de verificatie te voltooien of op Ik heb geen code als u de briefkaart nooit heeft ontvangen.
 7. Nadat u de verificatiecode heeft opgegeven, kan uw bedrijfsinformatie live worden weergegeven op Google-services.
Verifiëren per telefoon (beschikbaar voor bepaalde bedrijven)

Verifiëren per telefoon is niet beschikbaar voor alle bedrijven. Als deze optie niet wordt weergegeven wanneer u uw bedrijf wilt verifiëren, vraagt u via bovenstaande stappen een briefkaart aan.

Desktop

Als u terugkeert voor verificatie nadat u uw pagina heeft gemaakt, gaat u naar Google Mijn Bedrijf, kiest u het bedrijf dat u wilt verifiëren en klikt u op Nu verifiëren.

 1. Zorg ervoor dat u uw zakelijke telefoonnummer direct kunt beantwoorden om uw verificatiecode te ontvangen.
 2. Klik op Verifiëren per telefoon om de code via een automatisch bericht naar uw telefoon te laten versturen.
 3. Voer de code uit het bericht in via uw dashboard.

Mobiel

Als u terugkeert voor verificatie, opent u de app Google Mijn Bedrijf of gaat u naar https://business.google.com en kiest u het bedrijf dat u wilt verifiëren.

 1. Tik op Bel me.
 2. Geef de code uit het bericht op en tik op het pijlpictogram Arrow icon.
 3. Nadat u de code heeft opgegeven, kan uw bedrijfsinformatie live worden weergegeven op Google.
Onmiddellijke verificatie (beschikbaar voor bepaalde bedrijven)

U kunt onmiddellijk worden geverifieerd om uw bedrijf te beheren, als u de website van uw bedrijf al heeft geverifieerd bij Google Search Console.

Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij Google Mijn Bedrijf met hetzelfde account waarmee u uw site heeft geverifieerd bij Search Console. Houd er rekening mee dat bepaalde bedrijfscategorieën mogelijk niet in aanmerking komen voor onmiddellijke verificatie.

Bulkverificatie (beschikbaar voor bedrijven met meer dan tien locaties)

Als u tien of meer locaties van hetzelfde bedrijf beheert, kunt u in aanmerking komen voor bulkverificatie via Google Mijn Bedrijfslocaties. Meer informatie

Nadat uw bedrijf is geverifieerd, wordt u in een banner gevraagd uw informatie te controleren en eventuele laatste wijzigingen aan te brengen. Klik op Klaar met bewerken wanneer u tevreden bent met de ingevoerde informatie.

De bedrijfsnaam kan pas worden aangepast nadat de verificatie is voltooid.